sila klik

oRanG yG sAyaNg Lyza :D

Sunday, 12 October 2014

LIFE AS A STUDENT

Assalamualaikumwaramatullahiwabarakatuh . Fuhh . Tarik nafas jap. kehkehkeh. Dah lama tak update blog ni . Tak post entry. Hmm Bersarang dah . Rasa kekok pulak bila nak update . haha .Rasa rindu dengan blog yang dah sekian lama aku tinggal . Lama sangat . Hampir setahun rasanya . Hampir ke ? macam lebih setahun je. HAHAHA . 

First of all , Thanx to Allah kerana masih beri peluang kepada diri ni untuk bernafas dan bagi peluang supaya sambung study . Alhamdulillah dapat dekat politeknik Melaka. Diploma kejuruteraan Mekanikal . Sekarang baru sem 1 . Final pun tinggal berapa hari je lagi . wuu . sangat berdebar . hehe. Entry kali ni sebagai entry pertama aku untuk tahun ni mengenai LIFE sebagai STUDENT. 

Bila kita dah sambung study, kehidupan sangat-sangat berbeza dengan kehidupan kita masa masih bergelar sebagai pelajar sekolah . Lain sangat-sangat . Rasa rindu sangat dengan zaman sekolah. Masa zaman sekolah kau nak mendajjal kat sekolah pun okey lagi . Kat IPT ni mana boleh dah . Kalau kena tangkap sebab buat kesalahan eg : kau langgar peraturan poli dengan tak pakai matrik kad , haa . amek kena saman RM50 terus . kau rasa? haha .So kepada adik adik kat luar sana , enjoy zaman sekolah tu . Tapi jangan lah nak mendajjal sangat . haha.

Life sebagai student pun mencabar juga . Memang mencabar . Kau kena lebih disiplin bila jadi student . Masa zaman sekolah kalau kau jenis yang sekolah harian biasa , boleh lagi kan mama/ibu/mak/mummy/umi korang kejut gi sekolah. Tapi bila kau dah masuk poli , kau memang kena disiplin. Bangun pun takde siapa yang kejut. Lainlah kalau roomates/housemates kau jenis yang bangun awal and dapat kejut kau pagi-pagi . 

Tapi kalau roomates kau pun jenis macam kau , loceng da bunyi sebelah telinga pun tak dengar , haaa . Kirim salam lah dengan surat amaran tu keyy . haha . Aku nak kongsi pengalaman aku yang pernah lambat masuk kelas , kelas kul 9 . Tapi aku terbangun 9:05 . Kau rasa? punya gelabah aku masa tu . HAHAHA . Sampai kelas 9:20 . Haihh . Nasib kehadiran masih di ambil . Kalau tak, tak tahu ler. Tu pun aku bangun lambat disebabkan aku tinggal sorang dalam bilik .ROomates semua ada kelas,. So sedap la kan aku nak membuta . Padahnya aku lambat ler ke kelas. HAHA. Tu je pengalaman aku jelah ,. Aku sekadar berkongsi . Hmm so guys , aku stop kat sini jelah er . ? Nak sambung buat assignment yangg menimbun . haha . So chaw . Salam :*



ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

sHaRinG iS cARinG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget