sila klik

oRanG yG sAyaNg Lyza :D

Monday, 14 January 2013

Belajar gitar ?

Assalamualaikum . Fuhh . Hari yang sangat panas . Penat hari ni . Yelaa . Sweet monday . Erkk ? Ada kena mengena ke ? HAHAHA . Okeyy . hari ni aku nak story about "Gitar" bahasa englishnya " GUitar" . Ciss . Sama je bunyinya :3 Bukan nak belagak atau yang seangkatan dengannya . .Tapi just kongsi cerita je :) Ada sesiapa tahu yang aku kerja ? Off courselahh . Kalau tak tahu , klik sini :) 

Sebulan lebih kerja , aku dapat dua kali gaji la. Yela , masuk kerja masa tu 8Hb November 2012 . Gaji 7Hb December 2012 dengan 7Hb januari 2013 hari tu . HAHA . Masa dapat gaji , papa ajak gi pusat bandar .Aku on jela , then terus cakap " jum . nak tengok gitar sekali " . Berdebar-debar tau masa aku cakap tu . HAHAH . Keinginan nak ada gitar sendiri aku tanam dari darjah 6 tau . Sampai aku naik form 5 ni baru aku dapat . Tu pun daripada hasil titik peluh sendiri . Dan aku puas hati dengan apa yang aku buat :)

Aku cuma beli gitar nama "KAPOK" , takdelah sampai nak beli gitar berjenama "YAMAHA" and so on tu . Mana taknya , aku baru start nak belajar gitar dari kosong . Kalau aku memang dah pandai , maybe aku ambil gitar yang berjenama . Tapi untuk permulaan , aku ambil gitar nama "kapok" jela . Hari first dapat gitar , memang aku jakun sikit . Yela , Chord-II pun aku tak tahu lagi -_- tapi alhamdulillah . Berkat seorang yang aku anggap abang , dia ajar aku sikit-II . Walaupun cuma melalui SMS , aku boleh la dapat ilmu sikit . Ye dak ? haha . Ni blog orang yang aku anggap macam abang :) TEKAN SINI. Dia pun seorang blogger . Sedikit sebanyak dia ajar aku about gitar .

Disebabkan aku guna internet yang pakai data minggu ni , buat aku susah sikit nak belajar pasal gitar . Sebab tu masa yang aku ada , aku pakai untuk belajar gitar bila ada line internet ni . Sekarang ni aku dah dapat la chord-II macam G , C , A-minor , D , E-minor . Setakat tu , itu jela ilmu yang aku dapat . Yang lain aku tak dapat nak hafal lagi kedudukan jari .

First time tekan chord-II tu memang jari terasa sakit tau . NI memang pengalaman pertama kalau baru belajar gitar . Tak dinafikan . Tapi sekarang , jari dah tak terasa sakit bila nak tekan tali gitar tu . hehe . Kepada sesiapa yang terasa nak beli gitar , nak belajar gitar . Korang gunalah maklumat-II daripada laman sosial ni and tak salah minta pendapat orang yang pakar . Tu aku nasihat aku . Keyy la. Penat pula bebel . HAHA . sambung nanti . Salam :*

ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

6 comments:

Azrul Zakuan said...

fuh!! memang panas harini..hehehe meh abg fuh nak ajaq main gitar, senang je :p

selamat berkenalan..

anyway...mana makanannya?tinggal polistrin 0 je..uhuk3 :p

-fuh.my-

PUNK GOES POP said...

mehy aku ajar, ada pengelaman ni sejak umur 3 tahun ek ek ek
dh follow dh

Updates terkini ! Cabaran SEO Selamat Tahun Baru 2013 Blog 3 Dalam 1 [Click]

fatin aziz said...

wah bestnye main gitar..teringin nak main tpi x berkesempatan. tgh busy dgn study..hehe

Azera Aziz said...

As Salam Lyza...

Alamak belajar gitar ker? Mesti Kak Azera rasa kekok nak pegang gitar, ye tak?

Anyway Azera sedang mencari bloggers yang sudi sponsor untuk Giveaway...Kalau sudi la..Kak Azera dah follow sini...

tengok kat sini yer..

[INFO] Pencarian Sponsor Untuk Giveaway Azerawati [dot] com kali ke-2

aisyah fashadeland said...

salam . hai blogger cute . saya follow sambil singgah blog awak . follow me back?

Mohammad Fadhil Ibrahim said...
This comment has been removed by the author.

sHaRinG iS cARinG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget