sila klik

oRanG yG sAyaNg Lyza :D

Monday, 14 January 2013

Belajar gitar ?

Assalamualaikum . Fuhh . Hari yang sangat panas . Penat hari ni . Yelaa . Sweet monday . Erkk ? Ada kena mengena ke ? HAHAHA . Okeyy . hari ni aku nak story about "Gitar" bahasa englishnya " GUitar" . Ciss . Sama je bunyinya :3 Bukan nak belagak atau yang seangkatan dengannya . .Tapi just kongsi cerita je :) Ada sesiapa tahu yang aku kerja ? Off courselahh . Kalau tak tahu , klik sini :) 

Sebulan lebih kerja , aku dapat dua kali gaji la. Yela , masuk kerja masa tu 8Hb November 2012 . Gaji 7Hb December 2012 dengan 7Hb januari 2013 hari tu . HAHA . Masa dapat gaji , papa ajak gi pusat bandar .Aku on jela , then terus cakap " jum . nak tengok gitar sekali " . Berdebar-debar tau masa aku cakap tu . HAHAH . Keinginan nak ada gitar sendiri aku tanam dari darjah 6 tau . Sampai aku naik form 5 ni baru aku dapat . Tu pun daripada hasil titik peluh sendiri . Dan aku puas hati dengan apa yang aku buat :)

Aku cuma beli gitar nama "KAPOK" , takdelah sampai nak beli gitar berjenama "YAMAHA" and so on tu . Mana taknya , aku baru start nak belajar gitar dari kosong . Kalau aku memang dah pandai , maybe aku ambil gitar yang berjenama . Tapi untuk permulaan , aku ambil gitar nama "kapok" jela . Hari first dapat gitar , memang aku jakun sikit . Yela , Chord-II pun aku tak tahu lagi -_- tapi alhamdulillah . Berkat seorang yang aku anggap abang , dia ajar aku sikit-II . Walaupun cuma melalui SMS , aku boleh la dapat ilmu sikit . Ye dak ? haha . Ni blog orang yang aku anggap macam abang :) TEKAN SINI. Dia pun seorang blogger . Sedikit sebanyak dia ajar aku about gitar .

Disebabkan aku guna internet yang pakai data minggu ni , buat aku susah sikit nak belajar pasal gitar . Sebab tu masa yang aku ada , aku pakai untuk belajar gitar bila ada line internet ni . Sekarang ni aku dah dapat la chord-II macam G , C , A-minor , D , E-minor . Setakat tu , itu jela ilmu yang aku dapat . Yang lain aku tak dapat nak hafal lagi kedudukan jari .

First time tekan chord-II tu memang jari terasa sakit tau . NI memang pengalaman pertama kalau baru belajar gitar . Tak dinafikan . Tapi sekarang , jari dah tak terasa sakit bila nak tekan tali gitar tu . hehe . Kepada sesiapa yang terasa nak beli gitar , nak belajar gitar . Korang gunalah maklumat-II daripada laman sosial ni and tak salah minta pendapat orang yang pakar . Tu aku nasihat aku . Keyy la. Penat pula bebel . HAHA . sambung nanti . Salam :*

ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

sHaRinG iS cARinG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget