sila klik

oRanG yG sAyaNg Lyza :D

Sunday, 30 December 2012

My school life :D

Assalamualaikum . Selamat malam semua . Fuhh . lama dah kan aku tak updates blog sarang tebuan nihh ? haha . Maklum la . Aku kerja . Malam nihh , aku nak story about my school life . Tengok tajuk entry pun boleh tahu kan ? Kali ni aku story dari aku form 1 la erkk . 

FORM 1
First day school , aku punyalah baik . Pendiam . tak banyak cakaplah . Tak kecoh . Macam-II la . Aku rasa semua macam ni kowt first day masuk as a junior , kan ? Aku dapat kelas pertama walaupun result UPSR just 2A3B . Maklumlahh . Sekolah aku sekolah jenis pelajarnya kurang pandai . Tapi aku sayang sekolah ni . Banyak kenangan , taw ? Masuk kelas pertama masa form 1 tak best . Sebab ramai yang akan pindah school . Masuk MRSM la . Sekolah asrama la . Macam-II lagi la . 

FORM 2
Ni tahun yang aku paling tak suka . Sebab apa ? tahun ni , masa tepat birthday aku , member aku ramai yang kena histeria . Sedih beb , sampai aku nangis :'( Aku tak tahulah dari mana datangnya jin-II tersebut . Tapi disebabkan benda tuh , aku dapat pengalaman jaga orang kena histeria . Masa tuhh final exam lak tuh . Sampai aku FAILED sejarah gara-II tak dapat nak focus and masuk kelas ke-2 masa form 3 ==' 

FORM 3
Walaupun kelas ke-2 , tapi enjoy . Dapat kawan sekepala dengan aku . Dia duk sebelah aku la . Masa form 3 ni aku tak belajar betul-II padahal PMR taw . Masa PMR lagi berapa hari baru aku sibuk ulangkaji . Mana taknya dapat result cuma 2A5B1C . C tuhh subject Kemahiran hidup . HAHA . aku tak minat subject tu . Yang A , Mathematics and Geography . aku memang minat Geo . Tapi sayang , masuk form 4 takde subject geo . Sob Sob ! :( ~

FORM 4
Start form 4 nihh , aku ada la sikit usaha nak study . Cuma permasalahannya , aku tak berapa minat subject ADD MATHS ,  CHEMISTRY and PHYSICS la . Sebab final exam , 3 subject nih aku gagal --' Bm A , sejarah A , Bi A- la . yang selebihnya B and C . Biology aku tak pernah Failed lagi la walaupun mark cuma paras nyawa nyawa ikan . Tapi alhamdulillah . meningkat sikit bio aku . hehehe . Form 4 ni aku kerja . Kedai kasut . soal penat ? Nauzubillah ! penat gila . lagi kalau time panjat memanjat cari stok kasut kan . Tu yang aku tak boleh nak tahan . Sometimes sipi lagi nak jatuh taw . --' Dari kerja ni aku terfikir yang sekolah lagi best daripada kerja ., Kalau kerja pun biarlah yang berpangkat kalau boleh . Taknak jadi promoter lagi . Aku nak bagitahu yang aku masa form 4 nihh setahun straight aku bawa fon gi school . HAHA .  

FORM 5 
2013 aku dah form 5 , aku cuma boleh buat yang terbaik je untuk SPM aku . Aku tak target banyak A . Aku cuma tarhet 2A je untuk SPM ni . Sebab aku taknak frust menonggeng , tertonggeng , tertiarap , terbalik semualahh . haha . oveer pulak ayat aku :P wish me luck yeah guys ? 2013 ni merupakan tahun last aku bergelar sebagai pelajar sekolah taw . Lepas tuh , tak dapat da aku nak sakat sakat cikgu-II kat SMK TAMAN RINTING 2 tuhh lagi . I'll miss that moment taw :'( Tapi , itulah hidupkan . Ibarat roda yang selalu berputar . Ceyhh . sempat lagi tuhh wat ayat :P

P/s : tolong jangan anjat gegurl ke anjat boboi ke kalau nampak header aku :P 






ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

sHaRinG iS cARinG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget