sila klik

oRanG yG sAyaNg Lyza :D

Wednesday, 15 August 2012

Blog ? Facebook ? twitter ? which one ? O.o

Assalamualaikum dan selamat sejahtera Liza ucapkan kepada pembaca blog sarang labah-labah ni a.k.a Spider tak de man :P Apa khabar semua ? Kalau baik angkat tangan , kalau tak baik , angkat kaki . huhuhuuuuuu . Oke la . Hari ni , Liza nak story mory kan tentang 3 alam maya yang amat femes ames dalam kalangan kanak-II , remaja mahupun dewasa . . aceyhh aceyh . Kanak-II ? jangan ingat kanak-II zaman sekarangg ni takde fb , twitter atau blog tau . Adik sedara Liza yang baru darjah satu tu pun , dah gatal nak berfacebook . Liza pun kenal facebook , blogger and twitte ni pun masa form 2 dahh . Fuhhhhhhh -,-

Ha , kalau ditanya kepada Liza , Liza lagi pilih apa ? Liza akan jawab yang Liza akan pilih blog , next facebook . Last baru twitter . -,- Tapi disebabkan tenet Liza macam siput sedup yang terkepit  , terpaksalah jugak Liza pilih facebook dulu . Bak kata pepatah , "Facebook didahulukan  blogger diutamakan" . Tettttttt ,. Bila masa ada pepatah centu ? Siapa ajar ? OMG ! OMG ! mara cik najib ui :P

Facebook ? Majoriti pengguna facebook ni dalam kalangan pelajar school . Tak percaya ? Contohnya cam student school Liza . Bawa fon gi school ,then online facebook . Tup-II kantoi dengan cikgu disiplin . HAHA . Nasib tu bukan Liza . Maklum lahh ,. Liza just guna fon BBA a.k.a BALING BALING ANJING . Ha ... kau ada ? takde kan :P Liza kalau nak online kat school pun , bawak ar Lappy gi school . Pernah satu masa tu , Liza 3 orang berkawan bawa lappy . Then pi buka lappy sama-II masa subjek sejarah . Kitorang duk belakang , then tak perasan cikgu sejarah kitorang gi rakam kitorang . Siap buat kitorang cuak aw . Dia kononlah kol cikgu disiplin . Ha . dah macam takde darah dah dalam badan Liza masa tu . Cuak de gila la -,-
Meyh add Liza kat facebook :P LyzaQayudonajew .

Twitter ? yang ni , Liza tak suka sangatlahh . Sebab apa ? Liza tak tahu siapa yang online -,- Liza biasa RT je . Then balas-II tweet ngan berapa kenalan dalam twitter tu . Liza layan orang , orang tak layan Liza . Sobb . sobb . sedih :'( Tapi twitter oke gak . Keje Liza , follow orang jela . HAHA :P bosan-II . Liza change topik la . jum follow Liza at twitter . @lyzaQayudonajew .

Blogger ? Nak tahu Liza start berblog form berapa ? Liza start form 2 . MAsa tu memang jakun de gila laa . first blog Liza memang hancur lah dalam bulan pertama sampai bulan ke-6 tu . Then start bulan ke-7 , Liza dah mula editt-II blog . tapi Liza tak lah handal mana nak edit mengEdit ni . Tu yang blog Liza simple je . Tak menarik mana pun -,- yang ni blog ke-2 Liza dah . Blog lama Liza . Liza lama pakai . Blog tu pernah rosak , tu yang Liza buat dang je . hehe . Tapi sekarang blog lama Liza tu dah oke :) Tekan sini ketad !! okeyylahh . Sampai sini je Liza membebel . Penat larhhhh :P.

Ni cerita Liza , kamu ? bagaimana ? kerana diriku begitu berharga . tettttttttttt. Tu iklan da . HAHA . bubye . selamat berpuasa kepada semua abang-II , kakak-II , adik-II , makcik-II dan juga pakcik-II . chauuuu . assalamualaikum :)

ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

sHaRinG iS cARinG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget