sila klik

oRanG yG sAyaNg Lyza :D

Wednesday, 1 February 2012

tugas pertama sebagai QM

Assalamualaikum . Hyep korang . okeyy , Liz tengah penat ni  .Rasanya , entry kali ni tak la panjang mane pon . Just nak story-mory sikit . hehe . Da nampak tajuk entry Liza kali ni . Ada yang tak nampak ke ? O.o siapa tak nampak , dia mempunyai masalah kesihatan ni =p . okeyy la . Tugas pertama sebagai QM . QM ? ade sesiapa yang tak tahu QM tu apa ? kalau tak tahu , ley nak bagitahu ni . hehe . QM tu Quarter Master . Tugas-II dak-II QM ni , jaga masa ada sukan . . Memang agak memenatkan lah jugak . Tapi enjoy tau . bestt =D

Tadi , dekat sekolah Liza ada larian rentas desa sejauh 3.4 kilometer . agak jauh la . kena naik turun bukit . Memang boley membuat seseorang tu pengsan la . hehe . Liza jaga checkpoint yang ke-10 tau . checkpoint ada 15 kesemuanya . Setiap checkpoint ada 2 PBSM manakala QM ada 3 . Nasib yg PBSM tu kawan Liza yang cina . jadi Liza tak la bosan sangat . Sebab dak-II QM yang dengan Liza tadi , Tak rapat dengan Liza. Maklum la korang , Liza ni susah nak berkomunikasi dengan orang yang Liza tak biasa tegur . hehe

Larian rentas desa ni , perempuan bawah 13 la yang mula dulu . Kitorang tunggu punya la tunggu kat tempat checkpoint tu . Agak lama jugak . Dalam masa setengah jam , cuaca pon agak panas tadi . Then mase pukul 3 lebih tadi , dah ada budak perempuan bawah 13 yang menonjol . Adik tu memang laju lari . Laju gila la . Yela , adik tu tinggalkan yang lain kat belakang sangat . Belakang sangat la . Tunggu adik tu menghilang daripada pandangan mata kitorang baru budak lain menonjol . hehe . *belit ayat aku * Adik tu kecik2 je tau . rasenya . ketinggian dia cam 135cm je . Rasenyelah . Liza main teka je . 

And perempuan bawah 15 , budak rumah oren yang number 1 . * rumah sukan aku tu * . Mem Liza yang number satu tu . Gila arr . Kuat jugak aw dak tu lari . kalah Liza =D . perempuan 18 pulak , budak iban yang menang . Tak tahu la dia rumah apa . Tak perasan tadi . hehe . Yang lelaki pulak , Liza tak tau la siapa yang menang dah . Liza tak perasan jugak . hehe . eh , okeyy la . da 4 perenggan ni . Penat pulak menaip . kita sambung nanti okeyy . by the way , maaf lah . Tiada gambar dapat di show kan . Sebab Liza tak bawak camera tadi . Lupa la . ==' okeyy la . Bubye . take care all . salam ^_^

ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

No comments:

sHaRinG iS cARinG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget