sila klik

oRanG yG sAyaNg Lyza :D

Saturday, 10 December 2011

cuti-cuti malaysia ♥ :)

Assalamualaikum
tak jawab dosa
kalau jawab sayang :D
hey korang ^_^
waa , da lame kan Lyza tak update blog ?
tau tak berapa lama Liza tak update ?
3 weeks u know ==' ..

Liza rindu korang aw . 
Korang rindu Liza tak ? HAHAH ( perasan ) :P
oke , sekarang tengah cuti school , rite ?
Of course la kalau cuti2 gini , ramai yang gi holidays :D
including me tau ^_^
Siapa tau Liza gi mana ?
Liza gi cuti2 at sabah lorh . best gilaaaa --
sebelum Liza story mory about cuti-cuti malaysia Liza ni , 
Liza nak bagitau .. maybe story kali ni , agak panjang dari biasa :D
Liza nak buat amal sikit kat para pembaca setia Liza . 
Liza nak bagi korang terapi mata sikit . 
baikkan Liza ? percuma tu Liza bagi terapi mata tu :P hehe
err . macam mana er nak mulakan cerita ? aishhh . susa ni .
jap2 . . Liza baca bismillah dulu . ( BISMILLAH HIRAHMAN NIRAHIM )
ha , baru best sikit nak bercerita . 
sebelum ni , Liza pernah ceritakan pasal yang Liza nak gi sabah ?
Kalau tak tau , boley pegi entry ni :)
3 minggu Liza at sabah . 
Memang susa la nak online . sebab line celcom tak berapa nak waras kalau kat sana . 
sekejap ada , sekejap takde . Macam biskut chipmores tu , 
( ade kaitan ke nan biskut ? hentam jela )
Tapi tu tak penting , yang pentingnya ialah , KESERONAKAN . . best gile aw at sana .
Kalau bolehkan , Liza cam nak je stay sana da . Tak mow balik JB lagi ,
tapi , disebabkan beberapa anasir2 kurang baik ,, Liza terpaksa jugak la balik JB yang terlalu membosankan ni.
HEHE
Masa hari Liza nak gi sabah tu , memang Liza excited sangat la weyh ,, 
Flight Liza kul 6 petang . kalau boleykan , Liza nak sangat masa cepat berlalu masa time tu . hehe
Liza memang excited gila la , . kehulur , kehilir Liza dalam rumah tau . 
Then , kul 3 lebih . Liza gi airport . yela , kena cepat .
Takut jalan jem nanti . memang kena tinggal flight la kalau lambat 

ha , ni pix Liza masa at airport senai . 
Ade sesiapa tak tahu apa itu airport senai ? 
sejenis binatang apakah itu ?
Tu bukan binatang la . tu airport .
international airport in JOHOR BHARU :)

kau ada ? takdakan . jangan jealous :P
eee , kenapa aku nampak gemuk kat situ ?
pelik bin ajaib bin hairan la =='
lantaklah . .hentam sajalah kn ? hehe

err . gelapnya aku .=='
memang aku gelap pon . 
kau tak suka ? kau boley blah daripada blog aku ni :P
macamlah kau tu putih sangat nak kutuk2 orang gelap mcam aku atau pon orang lain yang gelap gak .
hey ! No human is PERFECT ok !! 
ok ! back to the story . 
Ni masa Liza at dalam hotel . SERI BORNEO HOTEL . 
Liza sampai sabah malam tau , kul 8 lebih . huh .
Ni my mom punya kerja main snap2 je . hehe

gambar ni pulak hari ke-2 Liza kat sabah . .
liza tak pakai tudung , soryy =='
gilax ar ! tinggi gile omputih tu ..
ni masa pagi aw ,kul 8 lebih tak silap
Masa tu Liza nampak 2 awek omputih ni tengah jalan2 . 
Pastu Liza cakap dgn papa yang Liza nak snap dengan dorang . 
Pastu papa suruh Liza cakap dekat dorang sendiri .
Berdebar-debar Liza cakap english . 
Takut Liza salah cakap weyh . HAHA
and , Liza dapat jugak cakap dengan betul . 
Korang tau Liza cakp macam mana ? Liza cakap cam ni ha .
"hi . can i take picture with u ? "
dorang pon cakap aw , 
"yeah , sure"
comel aw dorang ..

eh , kat sana pon Liza sempat aw masuk cinema . .
Liza sempat tengok cerita AKU BUKAN TOMBOY n OMBAK RINDU .
Cerita AKU BUKAN TOMBOY tu ceritta dia tergantung la . Liza agak tak paham ..
bukan agak lagi , tapi memang tak paham pon . HAHA
Tapi kan korang , cerita ombak rindu , memang MANTAP gila ar ..
sedih gilaaa weyh . Liza nangis an tengok cerita tu . =='

ha , ni tiket wayang cerita aku bukan tomboy . Rm7 je weyh . murahkan ? hehe
tiket wayang OMBAK RINDU hilang la . mana entah . 
Yang tu just RM6 je . 
masa tu Liza masuk cinema dgn makcik Liza . 

Ha , ni la makcik liza . My dad's second cousin :)
muda kan ? hehe . dia baru lepasan form 5 . baru lepas spm weyh . 
Ni masa kitorang kat restaurant ngah makan2 ngan classmates dia :D

ha , ni lah classmates makcik Liza . .
majoriti dak kelas dia budak dusun . muka macam cina ohh =='
tengok Liza tu , tak malu gambar dengan dorang .
padahal baru kenal masa hari tu je . hehe . 
Ni masa hari isnin tu . 5/12/2011 .. Best aw jalan ngan classmates makcik Liza ni .
Spoting :) lagi2 yang laki baju hitam tu . 
Buat lawak je 24 hours . hehe :)

 ha , korang pernah nampak tak kuda laut? 
tak pernah an . hehe . kuda laut ni susa aw nak cari .
( macam la aku tau susa ke tak =='
Ni Liza dapat tengok pon dekat pasar .

korang perhatikanlah udang and labster tu baik2 . sedap weyhhh .. nyummy2 ..
ni pon kat pasar jugak . Da siap masak lagi tu taw .

ni gambar Liza ngan makcik juga .
dekat gerai nenek jual mutiara .
Nenek Liza a.k.a mak kepada makcik Liza ni jual mutiara . 
Liza ni pembantu setia nenek . hehe
setiap kali nenek turun jual je , Liza mesti ikut aw :D
Ada hari tu , 
pelancong daripada semenanjung .. tak tau lah daripada negeri mana er , 
KL ke , jb ke . entahlah .
Orang tu singgah at gerai nenek beli kancing baju yang untuk lelaki .
Maybe untuk husband dia kot . 
Dia tanya Liza kalau kancing tu mutiara air apa .
Liza cakap la mutiara air tawar . 
Pastu akak tu tanya lagi , apa beza air tawar dengan air masin . 
Liza straight to the point la terus cakap ,
"beza dia sungai dengan laut"
korang tau tak akak tu cakap apa ?
Dia cakap Liza buat lawak .
aik , lawak ke ? rasanya takkan . ape la kakak tu . hehe

Ni masa Liza balik JB da . lawakan ?
subhanallah . betapa indahnya dunia :)
Korang , k la . da tengah malam ni .
ngantuk pulak rasa . hehe . 
sampai sini je k ? bubye .
gudnite ..
take care . 
jaga diri !
salam :)

ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

No comments:

sHaRinG iS cARinG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget