sila klik

oRanG yG sAyaNg Lyza :D

Wednesday, 28 December 2011

terima kasih :)

Assalamualaikum
tak jawab dosa
kalau jawab sayang ;)
hyep korang ,
semalam Liza duk susah2 hati cerita pasal blog lama Liza yang Liza baru betulkan tu ,
rite?
Tak tau cerita , klik sini 
semalam Liza mintak  tolongkan ?
sebab komen kat blog lama Liza tu tak boley nak komen ?
Ha , sekarang da boley komen da kat blog tu . 
Ni semua atas jasa JULIE sebab da tolong Liza
Terima kasih sangat2 :)
Liza tak tau nak balas macam mna da . hehe
owh yeah all , kalau nak gi blog julie , 
Blog dia memang oke la :)
Dia pon ada sediakan tutorial jugak =)
And , Liza pon nak ucapkan terima kaseh dekat kak Qaseh sebab sudi komen kat blog lama Liza and blog Liza yang ni ;)
Akak memang seorang blogger yang caring =)
Thanx yeah both of u ( JULIE and KAK QASEH )
ok all , nak tengok blog lama Liza yang da betul tu ?
boley tekan sini ketad2 ! . hehehe
ok la . tu jela :)
bubye
take care .
salam

p/s=entry ni Liza creditkan untuk JULIE and kak QASEH =)

ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

waaaaaaa . lawanya :D

Assalamualaikum
tak jawab dosa
kalau jawab cinta :D
hey korang :) 
rindu tak nak baca entry Liza ?
sorry la . Liza agak busy lorh 
#macam la aku ni famous sgt smpai dorg nak rindu =='
haha . whateverlah . .
ha , korang tengok tajuk entry Liza untuk hari ni . 
aishh . bukan kemain lagi panjangnya AAAAAA tu . hehe
lawa ? ape yang Liza maksudkan dengan lawa ?
Oke , yang Liza maksudkan lawa tu ialah ,,, 
BLOG LAMA Liza :D
Blog tu da lawa . cumaaaa . ade masalah sikit  .
Tak boley nak komen la kat blog tu . T_T
can someone help me ? Tolong ajar Liza macam mana nak betulkan komen blog Liza tu . 
boley KLIK SINI kalau nak tengok blog Liza tu
Tu blog lama Liza . :)
Tolong er korang . Liza betul2 perlukan bantuan sekarang ni :(
pleeeeaseee tau ?
oke la . sampai sini jelah k ? :)
bubye . 
take care . 
jage diri !
salam :)

ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

Friday, 23 December 2011

frustnya aku T_T

Assalamualaikum
Tak jawab dosa
kalau jawab sayang :)
hyep korang . 
Tau kan semalam Result pmr keluar ?
semestinya !
Ada tak yang tertanya-tanya result Liza berapa ?
takde ? ok bagus kalau takde yang tanya . 
HAHA
Result Liza teruk la T__T
Nak tau berapa ??
Betul ni ??
errr . oke ..

oke , see ? just 2A5B1C , So bad ! :'(
Nak nangis rase . Liza frust gile2 . 
Gile2 tau x ?
Liza frust tertonggek-tonggek da T__T
Menyesal rasa sebab tak study betul2 :(
Liza study mase tu pon , last2 minit .
Cuba Liza serius study kn , mesti result tak teruk cam tu T__T
Mama papa Liza kecewa dgn keputusan Liza :(
i've made them dissapointed towards me . T_T
mom  , dad , i'm sory :(
Liza frust , macam Liza ni baru putus cinta je . 
Liza frust gara2 result teruk T_T
teruk gila ! 
hurm . k la .bye
salam :'(

ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

Tuesday, 20 December 2011

Owh My gucci ! aku bosan !!

Assalamualaikum
Tak jawab dosa
kalau jawab sayang :D
hyep korang :) tengah buat apa tu ?
sampai berkali-kali Liza berfikir , Liza tak tau nak buat apa ..
nak message si dia , tapi si dia da tidur . hehe
damn ! aku bosan !! bored ! boring !!
err . bosan ? bored ?? boring ??? 
Oke , mereka tu adik beradik kandung , tu yang nama hampir2 sama :P
untuk menghilangkan kebosanan ni , 
Liza tengok video ..
Video ?? video apakah itu ??
adakah video ituu video tettttttt
Owh My Gucci ! Tidak !! korang jangan nak jadi otak kuning + hijau = biru k :P
Liza tengok video ni la ..


dan juga ini

korang ! cepat klik BUTTON PLAY !
haha . best ? seronok ? hepi ? gembira ?
SEMESTINYA ! :P
banyak la korang punya best , seronok hepi n gembira tu . 
Liza tak hepi aw . Liza sedih + nervous = takut ni .
Khamis ni (22/12/2011) tarikh keramat bagi Liza T__T
Liza amek result P.M.R
Takuttttnyaaaaa . Gilax ! berapa la result aku nanti ?
Aishhh . err . k la .
sampai sini jela . bubye  .
nite all . ( morning da sebenarnya ) hehe
salam :)


p/s=doakan Liza dapat keputusan yang baik2 tau . tak mow keputusan yang jahat2 . Nanti Liza pengsan ! hehe :)





ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

Monday, 19 December 2011

Jom Join Blogwalking By Jiwarosak

Assalamualaikum . 
Tak jawab dosa .
Kalau jawab sayang :)
Nampak tak tajuk entry Liza kali ni ?
Liza join segmen Lagi :)
segmen ni anjuran daripada Jiwarosak 
ok la . agak pelik sikit nama tu . hehe :)

sesiapa yang berminat nak join segmen tu ,
just klik kat banner  tu tau :)
ni syaratnya 

#maaf , Liza just print screen . hehe :D
By the way , Liza blogger dari Johor ^_^
ok la . tu jela story Liza :)

sebelum tu , Liza nak tag .
ShafyqOnlyy
kAkSuE
nAdiA HaZiQa
pInkY mInKy
kLaRapaRiS

K la korang .
bubye . 
take care all .
salam :)


ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

Friday, 16 December 2011

SEGMEN : PERTEMUAN DAN PERPISAHAN

Assalamualaikum
Tak jawab dosa
kalau jawab sayang :)
hye korang .
Tengok tajuk entry Liza kali ni ,
 SEGMEN : PERTEMUAN DAN PERPISAHAN 
aishh . Tajuk dia boley kata "kaw2" punya la . 
Segmen ni Pinky minky punya anjuran :)
Ni rules kalau nak join segmen ni  ,

She said , tak kesah nak cerita pasal siapa pon . Kat sini , Liza nak story about arwah abang Liza :)
Liza tak taulah nak cakap daripada mana kami ni bertemu sebab kitorang adik beradik :)
Abang Liza nama dia Al-sharif Bin Salleh . Lahir pada 10/8/1993 . .
Bagi Liza , dia seorang abang yang penyayang , perhatian kat adik dia , tegas dan seorang anak yang soleh :)
Dia tak pernah tinggal sembahyang .. Mase 2005 pada bulan oktober , Arwah abg demam . Dia just demam biasa je , semakin hari , sikap n sifat arwah abang jadi pelik ,, masa tu macam bukan diri abang Liza . 
Abang cakap sorang2 , dia cakap ada yang tunggu dia . Sampai papa carikkan orang untuk sembuhkan abang . 
Tapi abang tak pernah nak sembuh .. Abang start demam mase puasa da yang keberapa hari , 
Liza ingat lagi tarikh 13/10/2005 masa tu Liza nak gi sekolah agama da . Masa tu Liza baru darjah 3 . 
Liza tak tahan dah tengok keadaan abang . Liza gi luar , then airmata Liza terus keluar . 
Sedih sangat masa tu :( .. Pada tarikh tu jugak , arwah abang terpaksa dikejarkan ke hospital . 
Masa tu Liza kat sekolah lagi . 
Liza balik sekolah je , papa suruh Liza tukar baju sebab nak gi hospital . 
Abang kena tahan dekat wad .. 
Masa kul 9 lebih pada waktu malam , doktor yang jaga abang tu cakap yang abang takde harapan untuk hidup . Kat situ jugak Liza tengok airmata papa jatuh . Untuk pertama kalinya Liza tengok airmata seorang lelaki :( Mama da nangis .. Mama da melalak kat situ .. Liza pon nangis jugak . Nangis yang tak ingat dunia da  
Liza rasa itu bagaikan mimpi .3 minggu arwah abang dekat hospital , selama tu papa n mama tak balik rumah.
balik pon just amek baju untuk dipakai dan selama tu jugak la , pakcik n makcik Liza yang jaga Liza . 
Korang tau tak ? tu first time befday Liza tanpa seorang abang disisi . sedih sangat masa tu . 
Masa 30/10/2005 , abang pergi menghadap ilahi .T_T
 korang tau , masa 29/10/2005 , Liza ada belikan buah untuk mama n papa .
Liza nak bagi mama n papa sebab makcik pakcik Liza cakap dorang nak ziarah mama n papa gi hospital .
Jadi , Liza belilah mama n papa buah untuk dorang makan . 
Masa 30/10/2005 pukul 10 pagi , Liza da nak gerak gi hospital . Liza hepi sangat masa tu . 
Sebab Liza nak bawak buah tangan untuk mama n papa . 
Then makcik Liza ni amik plastk buah tu terus campak gi dalam rumah n cakap
"abang ko da takde deQ . tak payah bawak"
Sedih sangat masa makcik cakap macam tu .
Liza cam rasa ngah mimpi je masa tu . :(
Daripada dalam kereta sampai ke hospital Liza syik nangis je . 
Mama sampai pengsan .
Masa sampai hospital da , Liza gi tempat ICU . 
Pakcik Liza duduk gi at kerusi , then pengsan . 
Korang tau tak ,? Hanya tuhan je yang tau perasaan Liza masa tu . 
Sedih sangat2 T_T .
Dekat situlah perpisahan kami . Takdir yang memisahkan Liza dan arwah abang . :'(
ni gambar Liza and arwah abang . muka kami hampir sama kan ?
Ni gambar size passporst . Muka Liza masa darjah 4 and abang darjah 5 . 
Liza dengan abang beza 3 tahun . 
Liza rindu sangat2 dekat arwah abang :'(
hurm . k la korang . 
Sampai sini je cerita Liza :')
Liza harap korang hargai dan sayangilah adik-beradik korang , 
jangan sampai korang menyesal bila dorang dah takde lagi .
k la . 
bubye . 
Take care .
salam :)

p/s => siapa yang nak join segmen ni , boley ke PINKY MINKY punya blog k :) just klik dekat nama PINKY MINKY tu .. :)

ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

Tuesday, 13 December 2011

ombak rindu ♥

Assalamualaikum
tak jawab dosa
kalau jawab sayang :D
hyep korang :)
ha ! Entry Liza kali ni berkisarkan tentang OMBAK RINDU ..
siapa dah tengok cerita tu ?? sila angkat tangan ?? 
HAHAHA
( jakunnye ==' )
Liza hari ni nk story mory sikit about cerita OMBAK RINDU ni .
Cerita ni memang top abisss la weyh .
Rugi siapa tak tengok . 
Betul Liza cakap . 
Liza tengok cerita ni masa 2 / 12 / 2011 
Hari ke-2 cerita ni dah kat wayang :)
Korang tau tak , gara-gara nak tengok cerita ni ,,
Liza terpaksa duk paling depaaaaaaaaan sekali . 
Korang bayangkan jela Liza macam mana masa tu .
Sakit kepala weyh duk depan . . silauuuu sangat2 .
Bukan Liza sorang je yang duk depan , 
Liza dengan makcik n kawan2 makcik . Ala , kawan makcik Liza just sorang cuma dia bawak cousin dia . 
so kitorang jadi 4 orang la . 
Memang full aw masa masuk tu . 
aishhh , ni gara2 kawan makcik punya pasal la !
Lambat ohh dia pusing2 . hehe . 
tu yang sampai kitorang terpaksa ambil seat depan sekali . aishh . 
Kitorang sampai awal tau , memang boleh la kitorang duk seat belakang2 . 
Tapi member punya pasal la kitorang terpaksa duk depan . 
haiii ,.. apelah nasib =='

cantikkan ??
korang tau tak , cerita ni buat Liza nangis an :(
sedih punya cerita . 
Tabik ar dekat pengarah cerita ni .. 
Mata Liza bengkak ohh . HAHA
sumpah ! buat malu sungguh =='
Liza macam terpikir kalau kehidupan Liza jadi macam dalam cerita ni . 
Tu yang nangis tu ==' hehe
Semoga kehidupan Liza tak macam dalam cerita tu 
takut nya =='
Cerita ombak rindu ni memang sweet + sedihtau . 
kalau dalam cerita je da sweet + sedih , mesti dekat novel lagi best :D


sejukk je mata memandang tengok kecantikkan maya karin n kekacakkan aaron aziz
( aku merepek )
HAHA
To you all yang belum tengok cerita ni , 
gi cepat2 tengok . 
Rugi weyh kalau tak tengok :)
Oke lah . sampai sini je cerita Liza :)
Liza ketandusan idea dah . hehe . bubye :)
take care ..
jaga diri !
salam ^_^


ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

Saturday, 10 December 2011

cuti-cuti malaysia ♥ :)

Assalamualaikum
tak jawab dosa
kalau jawab sayang :D
hey korang ^_^
waa , da lame kan Lyza tak update blog ?
tau tak berapa lama Liza tak update ?
3 weeks u know ==' ..

Liza rindu korang aw . 
Korang rindu Liza tak ? HAHAH ( perasan ) :P
oke , sekarang tengah cuti school , rite ?
Of course la kalau cuti2 gini , ramai yang gi holidays :D
including me tau ^_^
Siapa tau Liza gi mana ?
Liza gi cuti2 at sabah lorh . best gilaaaa --
sebelum Liza story mory about cuti-cuti malaysia Liza ni , 
Liza nak bagitau .. maybe story kali ni , agak panjang dari biasa :D
Liza nak buat amal sikit kat para pembaca setia Liza . 
Liza nak bagi korang terapi mata sikit . 
baikkan Liza ? percuma tu Liza bagi terapi mata tu :P hehe
err . macam mana er nak mulakan cerita ? aishhh . susa ni .
jap2 . . Liza baca bismillah dulu . ( BISMILLAH HIRAHMAN NIRAHIM )
ha , baru best sikit nak bercerita . 
sebelum ni , Liza pernah ceritakan pasal yang Liza nak gi sabah ?
Kalau tak tau , boley pegi entry ni :)
3 minggu Liza at sabah . 
Memang susa la nak online . sebab line celcom tak berapa nak waras kalau kat sana . 
sekejap ada , sekejap takde . Macam biskut chipmores tu , 
( ade kaitan ke nan biskut ? hentam jela )
Tapi tu tak penting , yang pentingnya ialah , KESERONAKAN . . best gile aw at sana .
Kalau bolehkan , Liza cam nak je stay sana da . Tak mow balik JB lagi ,
tapi , disebabkan beberapa anasir2 kurang baik ,, Liza terpaksa jugak la balik JB yang terlalu membosankan ni.
HEHE
Masa hari Liza nak gi sabah tu , memang Liza excited sangat la weyh ,, 
Flight Liza kul 6 petang . kalau boleykan , Liza nak sangat masa cepat berlalu masa time tu . hehe
Liza memang excited gila la , . kehulur , kehilir Liza dalam rumah tau . 
Then , kul 3 lebih . Liza gi airport . yela , kena cepat .
Takut jalan jem nanti . memang kena tinggal flight la kalau lambat 

ha , ni pix Liza masa at airport senai . 
Ade sesiapa tak tahu apa itu airport senai ? 
sejenis binatang apakah itu ?
Tu bukan binatang la . tu airport .
international airport in JOHOR BHARU :)

kau ada ? takdakan . jangan jealous :P
eee , kenapa aku nampak gemuk kat situ ?
pelik bin ajaib bin hairan la =='
lantaklah . .hentam sajalah kn ? hehe

err . gelapnya aku .=='
memang aku gelap pon . 
kau tak suka ? kau boley blah daripada blog aku ni :P
macamlah kau tu putih sangat nak kutuk2 orang gelap mcam aku atau pon orang lain yang gelap gak .
hey ! No human is PERFECT ok !! 
ok ! back to the story . 
Ni masa Liza at dalam hotel . SERI BORNEO HOTEL . 
Liza sampai sabah malam tau , kul 8 lebih . huh .
Ni my mom punya kerja main snap2 je . hehe

gambar ni pulak hari ke-2 Liza kat sabah . .
liza tak pakai tudung , soryy =='
gilax ar ! tinggi gile omputih tu ..
ni masa pagi aw ,kul 8 lebih tak silap
Masa tu Liza nampak 2 awek omputih ni tengah jalan2 . 
Pastu Liza cakap dgn papa yang Liza nak snap dengan dorang . 
Pastu papa suruh Liza cakap dekat dorang sendiri .
Berdebar-debar Liza cakap english . 
Takut Liza salah cakap weyh . HAHA
and , Liza dapat jugak cakap dengan betul . 
Korang tau Liza cakp macam mana ? Liza cakap cam ni ha .
"hi . can i take picture with u ? "
dorang pon cakap aw , 
"yeah , sure"
comel aw dorang ..

eh , kat sana pon Liza sempat aw masuk cinema . .
Liza sempat tengok cerita AKU BUKAN TOMBOY n OMBAK RINDU .
Cerita AKU BUKAN TOMBOY tu ceritta dia tergantung la . Liza agak tak paham ..
bukan agak lagi , tapi memang tak paham pon . HAHA
Tapi kan korang , cerita ombak rindu , memang MANTAP gila ar ..
sedih gilaaa weyh . Liza nangis an tengok cerita tu . =='

ha , ni tiket wayang cerita aku bukan tomboy . Rm7 je weyh . murahkan ? hehe
tiket wayang OMBAK RINDU hilang la . mana entah . 
Yang tu just RM6 je . 
masa tu Liza masuk cinema dgn makcik Liza . 

Ha , ni la makcik liza . My dad's second cousin :)
muda kan ? hehe . dia baru lepasan form 5 . baru lepas spm weyh . 
Ni masa kitorang kat restaurant ngah makan2 ngan classmates dia :D

ha , ni lah classmates makcik Liza . .
majoriti dak kelas dia budak dusun . muka macam cina ohh =='
tengok Liza tu , tak malu gambar dengan dorang .
padahal baru kenal masa hari tu je . hehe . 
Ni masa hari isnin tu . 5/12/2011 .. Best aw jalan ngan classmates makcik Liza ni .
Spoting :) lagi2 yang laki baju hitam tu . 
Buat lawak je 24 hours . hehe :)

 ha , korang pernah nampak tak kuda laut? 
tak pernah an . hehe . kuda laut ni susa aw nak cari .
( macam la aku tau susa ke tak =='
Ni Liza dapat tengok pon dekat pasar .

korang perhatikanlah udang and labster tu baik2 . sedap weyhhh .. nyummy2 ..
ni pon kat pasar jugak . Da siap masak lagi tu taw .

ni gambar Liza ngan makcik juga .
dekat gerai nenek jual mutiara .
Nenek Liza a.k.a mak kepada makcik Liza ni jual mutiara . 
Liza ni pembantu setia nenek . hehe
setiap kali nenek turun jual je , Liza mesti ikut aw :D
Ada hari tu , 
pelancong daripada semenanjung .. tak tau lah daripada negeri mana er , 
KL ke , jb ke . entahlah .
Orang tu singgah at gerai nenek beli kancing baju yang untuk lelaki .
Maybe untuk husband dia kot . 
Dia tanya Liza kalau kancing tu mutiara air apa .
Liza cakap la mutiara air tawar . 
Pastu akak tu tanya lagi , apa beza air tawar dengan air masin . 
Liza straight to the point la terus cakap ,
"beza dia sungai dengan laut"
korang tau tak akak tu cakap apa ?
Dia cakap Liza buat lawak .
aik , lawak ke ? rasanya takkan . ape la kakak tu . hehe

Ni masa Liza balik JB da . lawakan ?
subhanallah . betapa indahnya dunia :)
Korang , k la . da tengah malam ni .
ngantuk pulak rasa . hehe . 
sampai sini je k ? bubye .
gudnite ..
take care . 
jaga diri !
salam :)

ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

sHaRinG iS cARinG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget