sila klik

oRanG yG sAyaNg Lyza :D

Tuesday, 15 November 2011

Sakit gigi ? apa petuanya ?

Assalamualaikum
tak jawab dosa
kalau jawab sayang :D
Ha , sekarang ni Liza malas sikit nak update blog ni .
Penat weyh 
Grr~
bukan penat sebenarnya . Tapi takde topik . HAHAHA
da Liza ada topik ni , 
Liza nak story sikit :D
( bukan sikit tapi banyak )
Semalam an , Liza sakit gigi aw . 
Sakit dia , memang sakit sangat .
sesangat mana tu , hanya ALLAH je yang tau and mereka2 yang pernah merasai kesakitan akibat serangan sakit gigi .
( haha . ayat tak ley blah ! )
Da la masa Liza kena tu masa Liza tengah jalan2 . 
Jalan2 cari sandal . HAHA
semalam takde mood gila masa gigi da sakit .
Mama papa tanya , 
"deQ , nape ni ? lapar ke ? ataw penat ? senyap je ?"
aku dengan malas nak bukak mulut ni terpaksa jugaklah jawab .
"takla , kenyang lagi . a'ah penat "
aceyh ! nampak beno nipunya . HAHA . 
Liza tak penat langsung pon . .
Then , sebelum balik tu ,, papa singgah belikan Liza SATAY AYAM 
sedap tuu ( senyum sampai telinga )
dalam hati Liza , korang tahu Liza cakap apa ?
Tak tahu ? 
Ha , ! Liza nak bagitau la ni . hehe
Lyza cakap ..
"ala , ley makan ke ni ? ngah sakit gigi ni"
rasa cam nak nangis weyh . 
Masa da sampai rumah , Liza apa lagi .
godek2 peti ais cari ubat sakit gigi terus . HAHA
kantoi la di situ rahsia ku .
mama terus cakap 
"patut senyap tadi ,. sakit gigi rupanya . "
Then Liza masuk bilik .
Rehat dalam 1 jam . . Nak kurangkan kesakitan . 
Liza keluarlah bilik , nak makan .
Da laparkan mase tu . hehe
dengan kesakitan yang masih ada lagi  ,
terpaksa jugaklah Liza kunyah makanan tu . T__T
sakit gila weyhhhh
nak kunyah makanan pon susah . :'(
And tadi , ada orang urut Liza
Liza cakap yang Liza sakit gigi .
pastu makcik2 tu gi urut Liza
sedap weyhhh kena urut . HAHA
pastu dia bagitau Liza ,
gosok gigi n kumur2 pakai air garam .
Ha , Liza ni apa Lagi ,,
cepat2 buat air garam ,. korang tau tak nak buat air garam macam mna ?
Ha ! sah2 korang ni tak blajar science form2 . hehehe :P
mula2 , korang sediakan air suam n garam .
pastu , korang campur la air suam tu dengan garam , 
Then , korang kacau air yang bercampur garam tu .
HA ! da jadi la air garam korang .
Kalau da jadi tu , 
cepat2 la gosok gigi dan korang kumur2 guna air garam yang korang buat tadi tu.
gerenti sakit tu berkurang :)
alhamdulillah . sakit gigi Liza da berkurang taw :D
Hepi siot ^_^
K la korang . Sampai sini je
sakit mata memandang window blog aku ni . HAHA
k la . bubye .
take care
 salam :)

p/s=esok ( 16/11/2011) Liza balik sabah . Flight Liza kul 6:25 ptg . doakan Liza selamat :D sesiapa yang ada sama flight dengan Liza . kita jumpa di airport sabah tak pon dalam kapal terbang ^_^

ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

3 comments:

Nyamuk Terbang said...

kalau skit gigi rsa mcm nk sepak org ja

Sailorbulan said...

huhu...petua pakwe cik bulan pulak lain...klu waktu sakit tu, cuba gigit serai...hehe...tp klu cik bulan...satu je ubatnyer....ingat je, x sakit langsung....minda kita sebenarnya memainkan peranan..huhu

Syilee said...

hahaha

sHaRinG iS cARinG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget