sila klik

oRanG yG sAyaNg Lyza :D

Tuesday, 15 November 2011

Sakit gigi ? apa petuanya ?

Assalamualaikum
tak jawab dosa
kalau jawab sayang :D
Ha , sekarang ni Liza malas sikit nak update blog ni .
Penat weyh 
Grr~
bukan penat sebenarnya . Tapi takde topik . HAHAHA
da Liza ada topik ni , 
Liza nak story sikit :D
( bukan sikit tapi banyak )
Semalam an , Liza sakit gigi aw . 
Sakit dia , memang sakit sangat .
sesangat mana tu , hanya ALLAH je yang tau and mereka2 yang pernah merasai kesakitan akibat serangan sakit gigi .
( haha . ayat tak ley blah ! )
Da la masa Liza kena tu masa Liza tengah jalan2 . 
Jalan2 cari sandal . HAHA
semalam takde mood gila masa gigi da sakit .
Mama papa tanya , 
"deQ , nape ni ? lapar ke ? ataw penat ? senyap je ?"
aku dengan malas nak bukak mulut ni terpaksa jugaklah jawab .
"takla , kenyang lagi . a'ah penat "
aceyh ! nampak beno nipunya . HAHA . 
Liza tak penat langsung pon . .
Then , sebelum balik tu ,, papa singgah belikan Liza SATAY AYAM 
sedap tuu ( senyum sampai telinga )
dalam hati Liza , korang tahu Liza cakap apa ?
Tak tahu ? 
Ha , ! Liza nak bagitau la ni . hehe
Lyza cakap ..
"ala , ley makan ke ni ? ngah sakit gigi ni"
rasa cam nak nangis weyh . 
Masa da sampai rumah , Liza apa lagi .
godek2 peti ais cari ubat sakit gigi terus . HAHA
kantoi la di situ rahsia ku .
mama terus cakap 
"patut senyap tadi ,. sakit gigi rupanya . "
Then Liza masuk bilik .
Rehat dalam 1 jam . . Nak kurangkan kesakitan . 
Liza keluarlah bilik , nak makan .
Da laparkan mase tu . hehe
dengan kesakitan yang masih ada lagi  ,
terpaksa jugaklah Liza kunyah makanan tu . T__T
sakit gila weyhhhh
nak kunyah makanan pon susah . :'(
And tadi , ada orang urut Liza
Liza cakap yang Liza sakit gigi .
pastu makcik2 tu gi urut Liza
sedap weyhhh kena urut . HAHA
pastu dia bagitau Liza ,
gosok gigi n kumur2 pakai air garam .
Ha , Liza ni apa Lagi ,,
cepat2 buat air garam ,. korang tau tak nak buat air garam macam mna ?
Ha ! sah2 korang ni tak blajar science form2 . hehehe :P
mula2 , korang sediakan air suam n garam .
pastu , korang campur la air suam tu dengan garam , 
Then , korang kacau air yang bercampur garam tu .
HA ! da jadi la air garam korang .
Kalau da jadi tu , 
cepat2 la gosok gigi dan korang kumur2 guna air garam yang korang buat tadi tu.
gerenti sakit tu berkurang :)
alhamdulillah . sakit gigi Liza da berkurang taw :D
Hepi siot ^_^
K la korang . Sampai sini je
sakit mata memandang window blog aku ni . HAHA
k la . bubye .
take care
 salam :)

p/s=esok ( 16/11/2011) Liza balik sabah . Flight Liza kul 6:25 ptg . doakan Liza selamat :D sesiapa yang ada sama flight dengan Liza . kita jumpa di airport sabah tak pon dalam kapal terbang ^_^

ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

Sunday, 13 November 2011

Aduuh . no tittle :D

Assalamualaikum
tak jawab dosa
kalau jawab sayang :)
oit2 korang ,
sebelum tu Liza nak cakap yang Liza tengah tak de topik . 
Kalau tiba2 cerita terpesong , jangan marah jangan geram :D
Firstly Liza nak cakap ,
BOSAN GILAA !!!
siapa rasa bosan ? sila angkat kaki , angkat tangan . . Ha , mesti comelkan korang bila angkat kaki angkat tangan macam tu . HEHE 
aduh , ,nak cerita apa ni ?
Liza tak de idea ni . T__T
huuuarghhh . rasa macam nak gantung diri at pokok taugeh jee . grr ~
Oke la . Lyza meleweyh la kali ni . 
tadi an , tadi ?? bukan semalam ke ?
eh , semalam la . hehe .
Lyza gi sungai rengit . 
siapa tak tahu kat mana binatang tu duduk ?
Sila rujuk peta . alaa , senang cerita , , map kat google tu lagi cepat kalau nak search . hehe
Korang ni , takkan sungai rengit pon tak tahu ?
Alaa , korang pernah tak pergi batu layar ?
Ha , siapa tak tahu ? memang kesian! 
Siapa sini form 3? Korang mesti tahu kan teluk ramunia ?
Alaa , tempat utama buat BAUKSIT la 
( ha , amekaw ! da msuk geografi form 3 da ) :P
Teluk ramunia tu anak kepada Sungai rengit , 
manakala batu layar tu tempat dorang mandi manda .
oke ! aku tipu je :P
malas la nak panjang lebar cam ni kalau korang pon tak paham . HAHA 
Kat mana pon tempat kejadian , 
Lantak la .
tak penting jugak , kan ?
Yang penting klimaks cerita and peleraian . HAHAHA
( subjek bahasa melayu da )
Liza gi Sg.rengit sebab jalan2 .
Ceyh , jalan2 la sangat . Lyza lalu highway baru . Perghhhh . cantik gilee weyh
nak tengok gambar ?
betul ni nak tengok ?
ok , Liza tunjuk . 

Ha , ni bukan Lyza amek daripada pakcik google k . 
ni Lyza snap sendiri .
waa , betapa indahnya dunia , kan ? HEHE
lawa kan jambatan ni ?
Ni jambatan at highway baru aw . 
Mase Liza da sampai Sg.Rengit la . 
Liza gi la masuk gi pekan dia . 
sempat la jugak snap2 .
Liza nak tunjuk gambar jugak ni :D

Ha , itu dia ! 
Waaaa , comel nyeeeee
awek siapa ni ? 
comel gila !
oke seriusly , aku perasan sekejap . HAHA
And , Liza sempat jugak gerak batu layar . 
Ingatkan nak mandi laut at situ
Tapi tak dapat . 
cuaca tak mengizinkan . T_T
sedih siot . :'(
( tacink sikijap )
Ha , berikut adalah gambar di mana si comel berada di laut ( BATU LAYAR )

hA , ni la yang dimaksud kan . hehe .
K la korang .
Liza da kekurangan ayat ni . 
Nanti takut pulak dapat gred F dalam karangan tulisan blog . HEHEHE
k la . bubye .
gudnite
sweetdreams :D
salam :)

ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

Thursday, 10 November 2011

aktivit school | Cooking Time

Assalamualaikum
tak jawab dosa
kalau jawab sayang
HA .. Semalam Lyza tak updte blog pon .
ada sesiapa di sini yang merindu beta ?
Acehh .. "beta" gitu . HAHA .
semalam Lyza tak dapat update sebab Lyza tidur . hehe
korang tau tak ? Lyza tidur daripada pukul 6 petang , then Lyza baru bangun masa 6 pagi .
Gila cooooool .
Lama gila Lyza tidur . Lyza tak makan malam seyh semalam . hehe . 
Sebab dan akibat tu la Lyza tak update blog . 
Ok ! hari ni , Lyza nak story mory sikit ( sikit jela ) tentang aktiviti sekolah semalam :) 
Ha ! semalamkan , semalamkan . semalamkan . .
oke , tu just intro je . HEHEHE
ok serius ! semalam at school ada aktivit memasak tau . 
Anjuran cikgu2 KEMAHIRAN HIDUP . 
Lyza tak masak . sebab Lyza jadi HOST . tau tak host ?
host tu sejenis manusia . Orang comel2 je yang boley jadi host . HAHAHA . oke , aku tipu je .
taklah , host tu pengacara majlis . Lyza n Aisyah jadi host . 
Host entah pape jela . 
Gagap2 secamam korang tau x ? hehe .
Buat bengang kaum wanita yang comel2 je . HAHA ( perasan sikijap )
ok la . Lyza post gambar ni .

ha , ni la mereka parra peserta . 
semua duduk at koridor . HAHA . 
kecian . :D


ha , yang ni pulak . peserta lelaki pertama . 
aceyyh . 
Laki pon pandai masak gitu . hehe :)

ha , korang nampak apa ni ?
ni NASI GORENG SAMBAL .
korang ada ? takde kan ? HAHA
EE , tak berani Lyza nak cuba nasi goreng ni .
OM , penuh dengan sambal . hehe 
Ni peserta lelaki daripada group lain yang buat . hehehe

korang penah tak nampak orang makan nasi goreng dengan kuih sekali ? HAHAHA
tak pernah kan ?
Ni pon peserta lelak yang buat . 
Aishh , lelaki2 sekalian ,, kenapa la korang ni .
takkan la sebab korang lelaki , korang tak pandai nak masak kot . hehe
tak mow jadi macam tu lorh . 
Susah bakal isteri nanti . hehe
sebelum Lyza akhir story morry Lyza ni . 
Lyza nak korang dengar something..


Ha , da dengar ? tu member Lyza yang nyanyi . 
best kan ? 
Oke la . sampai disini sahaja la Celotehan Lyza untuk kali ni .
bubye 
gudnite semua
take care 
selamat malam :)
 

ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

SEGMEN | Final hope , santai blogger

Assalamualaikum
tak jawab dosa
kalau jawab sayang :D

Korang nampak tu ? ok ! Lyza di tag oleh CIK PELANGI supaya join segmen tu .
Before that , terima kaseh CIK PELANGI sebab tag Lyza .

URL LYZA ADALAH

#Lyza letak url LyzaQayudonajew tu sebab -
LYZA tu name samaran Lyza n manakala 
 Qayudonajew tu name family Lyza n sedara2 .
Kitorang gabungkan :) 
Nama fb Lyza pon LYZAQAYUDONAJEW . Lagipun kawan2 Lyza pon ade yang panggil Lyza dengan nama LYZAQAYUDONAJEW , 
jadi , senang la sikit kalau dorang mintak link blog Lyza :)

p/s = kalau korang nak join segmen ni , boley klik banner tu :)

Lyza nak tag FARADIBA dan juga KAK SUE :D

ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

Monday, 7 November 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA :D

Assalamualaikum . 
tak jawab dosa
kalau jawab sayang :)
By the way , Liza nak ucapkan . SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA .
Tak terlambat lagi kan liza wish ? hehe
sory la .semalam tak sempat . Liza sibuk je manjang ..
( aceh ! macam la dorang amek tau )
Raya semalam best , kan ?
siapa setuju ? Angkat tangan :D
Liza tak nak panjang2 kan cerita la . 
Penat ni . hehe . Liza post gambar je , k ?

Ha , ni rumah pertama yang Liza rayakan . hehe
ramai kan ?
Best aw :)

Ha ! cuba tengok . Liza bawak anak :D
anak siapa tu ??
oke ! tu anak akak sedara Liza . 
Mama dia yang pakai baju hijau yang kat tepi sekali tu :)
( LIZA BAKAL IBU YANG BAIK ) HAHA

Yang ni pulak , masa Liza da takda kerja . 
Liza tak tau nak buat apa , so . ajak la adik sedara Liza ambil gambar :D
tengok gaya kitorang tu , 
ish2 . bukan kemain lagi posing nya . HEHE

uit . yang ni siapa pulak er ?
waaa , comel nyeee :P ( perasan! )
HAHA . oke . Ni la Liza er .
Tengok baju n selipar Liza . waaa , yellow in colour seyh ..
Favourite colour Liza tu :D
Ade lagi pix yang Liza nak tunjuk . 

oke . pix ni tema dia ( SOT SENDIRI ) hahaha 
ala , Liza borink da masa tu . 
Ape lagi , Liza take pix sorang2 La . hehe 
Ok la korang . Liza penatla nak menaip . hehe
sampai sini jela k ? :)
bubye
take care . 
salam :D

ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

Saturday, 5 November 2011

Arrghh .. Di tag Lagi ?

Assalamualaikum . Tak jawab dosa . kalau jawab sayang :D hai korang , hari ni Liza di tag lagi lorh . Aduh , penatnya .. kali ni , Liza di tag oleh saudari LIEZA . ha , nama Kitorang pon sipi2 sejibik kan ? hee . Ok la , kita mulakan jela .











( LIZA PRINT SCREEN JE :D )

11 FACTS ABOUT ME
#the name given is Lizawati bte Salleh
#dilahirkan pada 19 october 1996
#suka kuning
#hate red
#benci jadi anak tunggal
#kaki novel
#suka tengok kartun lagi2 boboi boy :D
#suka nyanyi walaupun suara tak sedap . #ada aku kesah ? :P
#respect orang yang respect kat aku
#benci budak budject hot , budject maked , budject segala budject la .
#aku suka dekat budak-budak . teringin sangat nak ada adik . hehe

QUESTION FROM LIEZA :D
1) upload gambar korang yang korang rasa korang paling comel

2)upload gambar orang yang paling korang sayang . ( pakwe/mak/ayah )

3)upload gambar binatang peliharaan korang
( HAHA . comel kn ? :P )

4)nyatakan siapa kawan baik korang dan upload gambar mereka 


5)upload gambar benda yang paling korang nak

6)upload gambar crush korang .
( zahiril adzim pelakon juvana berwatakan DAIM )

7)upload gambar yang korang nak pegi masa honeymoon . ( HAHAHA . APE PUNYA SOALAN )
 ( pulau sipadan, sabah :D )

8)upload barang kesayangan korang . 
( jam PUMA aku . hehe )

9)siapa yang korang sanjung . upload la gambar . 
( my beloved dad )

10)upload gambar lappy korang .tunjuk korang pakai wallpaper ape . 

ok ! soalan dia kurang satu lorh . 

SOALAN DARIPADA LIZA :D
1)bila korang nyanyi , gaya korang macam mana ? macam orang gila , or still waras ?
2)korang suka korek taik hidung ?
3)apa benda paling bosan yang korang tak suka buat ?
4)bila korang bengang, korang buat apa ?
5)best tak berblog ?
6)korang waras tak ?
7)korang sekarang pakai baju warna apa ?
8)Nama penuh korang apa ? ( JAWAB FULL2 )
9)single ke couple?
10)pernah disakiti oleh orang yang tersayang ?
11)menyesal tak kne tag dengan aku ? ( haha ) jawab ikhlas k .

MEREKA YANG DITAG

ha ! jawab tau soalan Liza . penat liza buat soalan n tag korang . hehe .
k bubye .
salam
11)


ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

Friday, 4 November 2011

camping :)

Assalamualaikum
tak jawab dosa
kalau jawab sayang :D
hai korang :)
buat apa tu ? da makan ??
Liza lapar la . hehe
Korang ! Liza nak story sikit about camping tadi .
best gileee <3
ha ! sebelum Liza nak cerita about tadi , 
tolong TEkAN SINI . Tolong like photo tu k . hehe
ok ! baru best nak story . 
Tadikan , perghhh . best gilee la mini camping .
ala , kitorang just camping biasa je . Balik sekolah , balik . HAHA
tak tidur sekolah pon . 
Sebelum mini camping tu berlangsung , ada la Liza snap picture sikit . jap er , nak tunjuk  . hehe

ha , amekaw ! muke tak ley nak belah . hoho
Haiiiishh , ni member Liza punya pasal la ,
tak bagi Liza posing dulu .
Kan , muka da macam tu . hehe
dan , masa yang kitorang dah nak start tu , 
Liza dan "dia" sempat take pix . 
Nak tengok ? jap ye .. :P

ha , ini la si dia yang Liza maksudkan , .
Korang mesti da suspen kan ? HAHA
Dia ni kembar sejati Liza . 
Kembar lain mak , lain bapak .
Ha , lu pikir la sendiri ! :P
Ha , kitorang pon ada pasang khemah tau , 
tengok er .
Korang tengok khemah yang dah siap tu , 
tu la khemah kitorang .
Kitorang dulu taw yang siap dulu :D ( senyum sampai telinga )
Cantik je :) hehe . 
Korang nak tengok group Liza ?
jap ye :P

Ha , ni la kami . 
Nama group kitorang , 
SEDAP KE ? HARUSLAH .
terbaik tak nama ? HAHA . 
kalau korang nak tau kan , 
nama tu kitorang dapat sebab da tak tau nak bagi nama group apa . 
so , hentam tibai je la . hehe .
Tapi kan !!!!! group kitorang la , group masakan terbaik .. HAHA .
bangga lagi aku .
walaupuun api kitorang selalu mati2 , tapi tak ku sangka tak ku duga , kitorang group masakan terbaik .
nak tengok tak kitorang masak apa ? 
Sat na , Liza tunjuk ..

ha , ni la masakan kitorang . tengok kat tepi pinggan tu , 
ada tulisan kan ? Tu nama group Liza . 
Dengan hasil kreatif member Liza ,dia tulis guna sos . hehe .

Ha , ni hadiah yang kitorang dapat <3
banyak tuu 


ha , ini gambar kitorang ramai-ramai .
Kitorang sebenarnya nak bergambar satu group je tau , 
eh , tibe2 budak lain gi menyebok pulak . 
Apa lagi , layan jela . hehe

Ok la korang ! da malam gile da ni , 
itu jela story malam ni .
Bubye 
take care
gudnite n sweetdream :)
salam

ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

Thursday, 3 November 2011

kenapa sesetengah perempuan suka baca novel ?

Assalamualaikum . 
Tak jawab dosa .
kalau jawab sayang :D
hai korang . 
buat apa tu ?
Da makan ?? Da mandi ? da gosok gigi ?
Ish2 ,banyaknya soalan aku . HAHA . 
Ha korang ! siapa sini suka baca novel ?
Sila angkat tangan .. ! Liza nak kira . hehe .
Sesetengah orang mesti pelikkan kenapa sesetengah perempuan ni suka baca novel ?
Yela , Liza tanya cam ni .
 sebab Member2 Liza yang bukan KAKI NOVEL tu , selalu pelik bila tengok Liza baca novel . 
Dorang kata , Liza macam orang gila baca novel . HAHA . 
jahat punya member . 
Ok ! Sebelum Liza bagitau kenapa , 
Liza ada kerja sikit untuk korang , 
korang KLIK SINI . Tolong Like photo Liza k . hehe . 
Ok ! Liza kongsi kenapa sesetengah perempuan ni suka baca novel .


SEBAB-SEBAB PEREMPUAN SUKA BACA NOVEL
1) Hilangkan boring/bosan
=>Dengan baca novel ni , kita boley hilangkan bosan yang  melanda kat diri ni . Maybe bagi mereka yang 'KUTU BUKU' ni , baca novel ni just buang masa . Mungkin betul buang masa , tapi takkan la 24 jam 1 hari kita nak menghadap buku sekolah je ? Aishhh , bosan yang amat adalah .. So , bagi mereka2 yang suka novel , salah satu cara mereka nak hilangkan bosan ,, dorang ni mesti baca novel ..

2)Emosi pon terikut .
=> Ha , yang ni pulak . Kadang-kadang , bila seseorang tu baca novel , emosi dia terikut tau . Bila kita tengah baca part yang best . Mesti kita pon dapat rasa . Maksud liza , kita boley bayangkan apa yang terjadi kat dalam cerita dekat novel tu . Bila part sedih pulak , ada la sesetengah pembaca novel ni , sampai terkeluarkan air mata . ( huxhuxhux ) Korang fikir tengok filem2 sedih je ke boley buat orang nangis ? Tak lorh , baca novel pon boley . Tapi baca kena la ada feeling . bukan baca  macam tak baca pulak . .bluuurr je madah . hehe

3)nak cari pengalaman ?
=> ok , yang ni bunyi dia lain sikit . hehe . nak carik pengalaman ? maksud dia ?? apa tuu ??? ha , maksud dia cam ni , , kadang2 , , penulis novel ni ceritakan tentang apa yang pernah berlaku dalam kehidupan dorang . . Dorang lebih kepada cerita tentang pengalaman hidup dorang gitu , . So , daripada situ kita boley tahu pengalaman seseorang tu . Lagi-lagi bab CINTA . Ni semua perempuan mesti suka , kan ? Beli novel je , mesti nak beli pasal cinta . hehe . Bab cinta ni , bila kita baca novel yang ada berunsurkan percintaan , , bila dia happy . mesti kita nak cakap kan " bestnya bila dapat boy cam tu " takpun , " bestnya dapat girl cam tu" . Memang la bestkan bila kita dapat boy or girl yang happy2 , faham kita or bla bla bla , hehe . paham2 la ,. Tapi , bila kita baca part yg menggeramkan , mesti kita cakap macam "benci gile seyh aku dekat watak ni . BODoh ! perempuan tu da setia kat dia , dia gi main2 kan pulak! " . haha , lazer gila kan mulut kita cakap macam tu ? takpela . lumrah kehidupan memang macam tu bila baca novel ..

ha ! Itu jela yang Liza boley kongsikan . 
Liza cerita berdasarkan pengalaman Liza yang suka baca novel . hehe . 
kepada mereka2 yang suka baca novel ,
Liza cadangkan ,, kalau nak beli novel , 
beli yang terbitan kaki novel tau ?
Novel2 terbitan kaki novel , 
memang best2 . Menyesal kalau tak beli terbitan kaki novel . 
Rugi lorh kalau tak beli . hehe . 
okelah , nampaknya masa mencemburui kita . ( ceyh ! ayat tak ley blah )
sampai sini jela k :) ?
Bubye . .
take care . 
Gudnite lorh :)
salam :D


ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

Wednesday, 2 November 2011

WAAA , AKU MASUK CONTEST =D

assalamualaikum .
tak jawab dosa
kalau jawab sayang
hai korang . 
nampak tittle entry Liza kali ni ?
nampak tak ?
NAMPAK ? 
alhamdulillah . 
masih waras lagi nampaknya pembaca setia liza . hehe
gurau je . =P
Ok ! Liza nak mintak budi baik korang . Boley tak ?
alaa , boley la . eh ?
ala , korang kan cantik , comel , hensem , boley kn ? .. ( ceyh , kes nak bodek org ni )
oke ! fistly , korang like page ni . 
kalau korang nak like , korang mesti tengah on kan window FACEBOOK korang . 
kalau korang da like page tu , 
korang LIKE yang ni pulak . 
Ha , senang je kan ? 
Please ye korang . mintak bantuan korang sangat2 :)
please support me yeah ? 
sayang korang sangat2 . 
Ni first time Liza masuk contest tau . 
Liza rasa nervous taw . hehe . 
please yeah ?
Jasa baik korang . Liza hargai sangat2 . 
ok la , Liza harap korang boley like yeah . hehe . 
k la . sampai sini je enrty Liza kali ni .
k bubye ..
take care . 
salam :)

p/s=Liza ucapkan jutaan terima kasih kepada mereka yang LIKE page tu n PICTURE Liza :)


ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

Tuesday, 1 November 2011

BOLA JARING | kemenangan :D

Assalamualaikum
tak jawab dosa
kalau jawab sayang
hai korang :)
korang!
semalam Liza ada ceritakan , yang hari ni Liza ada lawan netball ?
ade kan ?? kan ? kan ?? kan ?? 
oke !
Team netball Liza menang . :D
korang nk tau berapa keputusan kitorang ? 
20-5 n 18-7
perghhh . tinggi kan ?
Terror tak kitorang ?
semestinya la . Sebenarnya , Liza tipu je . HAHA
keputusan kitorang . 
7-1 n 16-3 .
kitorang menang Lorh :D :D :D 
Best gila kitorang menang , 
masa final tu . Kitorang just target goal 15 je taw ,
tapi kitorang dapat 16 goal . Gila beruk , capai rekod . HAHA
Nak tengok gambar team2 Liza ? 
eh2 . Teriklan pulak awek poyo ni . HAHA . 
sorry na . kejap2 . Liza tunjuk ..

ok , ni la kami :D
comel kn ? haha . 
( maaf ye , muka awek comel tengah penat , so nmpak poyo la  . HAHA )

Ni pulak kami semua :D 
waa , ramaikan yang main bola jaring .
Nasib kitorang still menang lagi .
ceyh , mcm ramai je yg mainkan ?
oke ! liza tipu je :P
Kitorang just 3 team yg lawan .
group Liza yg pakai bip pink :D
Then , lepas lawan bola jaring . 
Kitorang rehat kejap ..
Then gi bilik wayang . At bilik wayang tu , Liza baca novel . 
Nak tau novel apa ? Liza tunjuk k .

DOKTOR CINTA ?
HAHA . 
best taw novel ni . Tapi ! Liza baru baca m/s depan ..
Ni mem Liza punya :)

Then masa balik ..
Sampai rumah je , Liza tercari-cari dompet Liza . 
Dompet Liza hilang !
Tercicir kat dalam bas sekolah yang Liza naik  .
Liza gi la bas tu balik cari . 
Tapi tak jumpa , .
Balik rumah je . Airmata terus jatuh . 
Macam sebaldi da airmata yg jatuh tu..
Dompet tu Liza sayang taw . . 
Tu dompet arwah abang Liza . T_T
Nape la Liza ni cuai sgt ?
korang tgk ni mata Liza .
Bengkak .. T_T
Hurm , sape la yg terambil dompet Liza tu . 
Liza tak kesah la kalau dia nak ambik duit kat dalam dompet tu ,
janji dompet tu dia pulangkan balik ..
Dompet tu berharga sangat bagi Liza.
hurm , k la . sampai sini jela ..
k la . bubye .
salam

ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

sHaRinG iS cARinG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget