sila klik

oRanG yG sAyaNg Lyza :D

Sunday, 28 August 2011

tutorial : buat skype

Assalamualaikum .
xjwab dosa ..
kalau jawab sayang ..

ha ! hari ni Lyza nk buat tutorial mcm mana nak buat skype ..
ni member Lyza ( aen  )yg request .. dia tnya Lyza mcm mana nk buat skype ..
Dy cakap , dy da buat .. Tapi x jadi2 . maybe dya ade salah buat kot .
korang tau skype tu ape ?
skype tu mcm YAHOO MESSENGER jugak .
Tapi , skype lagi bez . sebab ape skype lagi best ? sebab skype ni terang dan jarang nak sangkut2 bila tengah webcam ..

step =>
1 ) korang tahu kan macam mane nak buat facebook ? mesti ade email yg sah kan ? ( ape pnye ayat ) .
nak buat skype pon macam buat fb jugak . jadi , korang kena la sign up Yahoo ataw GMAIL jugak . ala , pkai email korang yg fb pun xpe .

2) korang gi SINI . . korang kena sign up skype dulu .korang nampak gambar yg kat bawah ni , Lyza ade kotak kn MERAH kn . korang klik kat citu bila da pegi kat skype .


3 ) ok ! korang tgah sing up ke skrang ? bile korang nak masuk kan pssword , kat pssword korang tu kena ade NOMBOR dan HURUF , contoh nya password tu korang nak letak nama korang sendiri , korang kene letak jugak 1 nombor . xkesah la nak letak berapa ..tpi , password tu mzti lebih daripada 6 taw .
EXAMPLE => hahahaha2 , yekeweyh14 , 1257382m .
lantak korang la nak letak ape kat pssword korang , janji korang ade letak NOMBOR dan HURUF . klau korang x letak , mmg x jadi .

4 ) korang da siap sign up da ? korang ade x software skype kat DESKTOP korang ? korang tau x desktop tu ape ? alaa , lagi senang yg screen LAPPY or PC korang tu la . tu la DESKTOP . klau korang xde , korang boley download kat SINI . korang ikut je step nak download k .

k la . siap pown tuto Lyza . kalau xfaham .. inBox Lyza d fb ( Lyza Qayudonajew ) x pun , tnya je kat shout box Lyza tu . Lagi senang .. hehe .
ok la ! 
bubye .. 
selamat malam semua :D



ha ! da puas baca ? apa lagi , like and comment la =D

2 comments:

Pendamba Mawar said...

tolong la buatkan untuk abg satu

Lyza Qayudonajew II said...

hahaha . abg xde skype ke ?

sHaRinG iS cARinG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget